Adularia vase serie

Adularia vaserne blev lavet under første corona nedlukning og de er inspireret af krystaller fra naturen og prismer. Jeg er ret fascineret af geologi og hvordan de forskellige mineraler ser ud. Krystaller gror i gitterformationer og nogle af disse har de samme gitre som i iskrystaller.


Som keramiker er der flere mineraler, jeg bruger til mit keramik. Blandt andet kvarts, som er en del af det ler jeg laver til vaserne og som ofte også er en del af mine glasurer. Kvarts findes i store krystaller og som små glimmer flager i andre sten. Når jeg bruger kvarts er det malet til sten mel og er helt fint.

Min søster samlede på krystaller og sten, da vi var børn og hun havde en fin lille samling. En rigtig skat, jeg ofte og stadig beundrer. Interessen for geologi har holdt ved og besøg på geologisk museumer i København og London har vi haft stor fornøjelse af, at gå på opdagelse sammen.  

At se mineralerne i deres oprindelige form er for en keramiker, meget fascinerende, når vi kun er vandt til dem i pulverform. 

Jeg laver selv glasurerne og leret til vaserne, så det er en lang process før det endelige resultat. Og jeg eksperimenterer rigtig meget, så nogle vaserne er helt unikke og findes kun i meget få eksemplarer.